Vi vinner vår femte markanvisning i Linköping
30
AUG

Skiss fasad med solpaneler

Äntligen kan vi berätta att A-arkitekter har vunnit ännu en markanvisning i Linköping, därmed blir vårt femte projekt i staden snart verklighet. Vi är stolta över att Linköpings kommun uppskattar de arkitektoniska kvaliteterna i våra projekt och att de delar vår vision om hållbart byggande i trä. Green House är ett projekt för framtiden!

Vårt förslag ger en målande bild av hur livet i Green House kommer att bli, och hur det kommer att påverka de boende i området: “Redan på långt håll manifesterar husets spektakulära gavel sig mot gångstråket längs Snickaregatan. Huset står under ett fiktivt träd, en gunga svingar i vinden. Från Solsidans Café hörs sorl i södersolen, augusti bjuder på ett strålande väder när alla är tillbaka i stan. Cafégästerna har en fin utsikt över Folkungaplan. Kikar man in på Badmästargatan skymtar gårdens äppelträdgård, några har redan tänt grillen – det luktar fredag.”

Projektet som har fått namnet Green House har en tydlig vision, projektets byggstenar är aktiv social samvaro, miljövänlig byggprocess och stadsodling. För oss går modern teknik hand i hand med en trivsam boendemiljö där människan står i fokus. Byggnaden i korslimmat massivträ har en kort montagetid tack vare industrialiserad produktion. Högisolerande fönster, kraftfulla luftvärmepumpar och värmeåtervinning kommer att ge en låg energiförbrukning vilket är fördelaktigt för både miljön och de boende.

Vinsten innebär att Linköpings kommun uppskattar det vi gjort genom andra markanvisningar och vill se mer av det. Folkungavallen är ett nytt bostadsområde nära centrala Linköping som ska byggas de kommande åren. Green House består av 60 lägenheter i storleken 22-65 kvadratmeter, målet är att skapa ett grönt nav i området som förebild för stadsdelen. Läget, på cykelavstånd från centrum, med en simhall som granne är optimalt för våra små smarta hyreslägenheter för unga människor.

Vårt förslag innehåller ambitiösa idéer för den gemensamma gårdsytan som vi ser fram emot att vidareutveckla tillsammans med grannarna. Ett spännande förslag är en tävling för konstnärlig utsmyckning som även går att leka i. Intill byggnaden planeras ett utegym där föräldrarna kan träna medan de håller ett öga på sina lekande barn, pallkragar som kan hyras av de boende och kanske ett litet hönshus. Höns i staden – friskt vågat, hälften vunnet!