Ljusterö Skärgårdsby växer vidare
12
JULI

Skiss fasad med solpaneler

Just nu pågår ett intensivt byggande på Ljusterö. Skärgårdsbyn är ett av våra pågående projekt som vi är väldigt stolta över. Tre etapper småhus och parhus är redan inflyttade, samtidigt byggs nya delar med både småhus och lägenheter. Det som just lämnat ritbordet är bostadsrättsföreningen Skogsbrynet 2, där vi tagit ut svängarna mer med färgsättningen.

Det som en dag ska bli den färdiga Skärgårdsbyn är ännu under intensiv utveckling. Du som besöker Skärgårdsbyn idag kommer att se flera faser av byggprocessen. Det kan vara svårt att föreställa sig hur platsen kommer att se ut om ett par år, men när Ljusterö Skärgårdsby står färdigt kommer byggstöket att vara ett minne blott och området bebos av mer än 200 hushåll.

Målet med Ljusterö Skärgårdsby är att erbjuda prisvärd livskvalitet. Utvecklingen de senaste två åren har lett till ett skifte på marknaden, där spekulanterna idag prioriterar annorlunda. Människor söker sig till ett boende utanför storstäderna, närmare naturen, alternativt önskar man sig ett lättskött andra boende med flexibel planlösning. Skäret, den minsta husmodellen och har varit väldigt populär som fritidsboende!

Träbostäderna är inspirerade av klassisk skärgårdsarkitektur i modern tappning och byggs på fabrik, vilket ger en torr och trygg produktion med snabba montagetider på plats. Brf Skogsbrynet har fått en kraftfull färgsättning i falurött och mullvad i både fasad och tak. Fönstren och glaspartierna har fått en kontrasterande ockrafärg som adderar en ytterligare dimension till utformningen.

Ett stort insläpp av naturligt ljus var viktigt för oss i designprocessen, därför har alla husmodeller delar med dubbel takhöjd i de gemensamma utrymmena. Detta i kombination med generösa glaspartier mot uteplatserna i sydvästläge gör att vi lyckats skapa en rymlig och ljus känsla trots en effektiv boyta.

Världen såg annorlunda ut när projektet startade, sedan dess har Ljusterö Skärgårdsby utvecklats med världsläget och formats till ett projekt för framtiden. Följ gärna Ljusterö Skärgårdsby i sociala medier för senaste nytt från området.

Instagram: @ljusteroskargardsby
Facebook: Ljusterö Skärgårdsby
Hemsida: www.ljusteroskargardsby.se