First Camp – Skandinaviens största campingkedja väcker minnen
23
APR

Skiss fasad med solpaneler

Över 2,5 miljoner övernattningar är en tydligt talande statistik. First Camp är Skandinaviens största kedja inom camping med över 40 destinationer, från danska Frigård-Flensborg Fjord i söder till Björknäs-Boden i norr. A-arkitekters samarbete med First Camp inleddes redan 2015, då vi utvecklade ett designkoncept för både inomhusmiljö och utomhusmiljö på deras campingplatser.

Camping är en starkt växande bransch. Redan innan Covid-19 förändrade våra förutsättningar att åka utomlands på semester tydde trenden på att människor längtar ut i naturen. Storstadsbor och barnfamiljer är de senaste målgrupperna att anamma campinglivsstilen, både i semestertider och till vardags. Utvecklingen ställer andra krav på att tillhandahålla en förstklassig campingupplevelse, där ligger First Camp i framkant.

I det inledande arbetet togs det fram en enhetlig invändig och utvändig färgsättning, möbleringsplanering och ett skyltprogram som förstärker varumärket First Camp. Konceptet anger riktlinjer för den fysiska miljön och inkluderar allt från utvändig miljö, campingstugor och centrumhus. Sedan konceptet förankrades hos kunden har A-arkitekter arbetat löpande med både om- och nybyggnadsprojekt där designidéerna har tillämpats. Vi har också varit med i planeringen av utbyggnad och nybyggnad av hela campinganläggningar.

Torvald Ersson ledde projektet från A-arkitekter: “Det har varit väldigt roligt och varierat att arbeta med First Camp. Det är också stimulerande och inspirerande att jobba med en ambitiös kund i en bransch som är under stark utveckling.”

First Camp ligger helt rätt i tiden. En längtan ut i naturen och behovet av enkla, tillgängliga semesteralternativ på hemmaplan är två starka faktorer som talar för camping. Dessutom är camping ett klimatsmart alternativ för de medvetna resenärerna som först och främst vill spendera tid tillsammans. Hur ser dina semesterplaner ut?