Ett passivhus byggt helt i trä
29
AUG

Linköping och Vallastaden var i händelsernas centrum då en av vår tids största bomässor öppnade dörrarna till närmare 70 hemutställningar under tre veckor. A-gruppen är tillsammans med Acasa Bostad byggherre i ett av projekten. Har du vägarna förbi hoppas vi att du också tittar in i vårt bostadshus på Fredrik Hasselquists gata 1.

Genom Vallastaden 2017 lyfter Linköpings kommun in de bredare samhällsfrågorna i den traditionella bomässan. Fri gestaltning och en byggnadshöjd som i detaljplanen begränsats av antal våningar och inte meter har gjort att fokus i högre utsträckning hamnat på kvalitet.

Projektet har gått från vision till inflyttning på fem år, plantävlingen avgjordes 2012 och vanns av Okidoki som tillsammans med bl.a. kommunen, universitetet och Akademiska hus tagit fram den s.k. Vallastadsmodellen.

2015 kom A-gruppen in i bilden då vi (under vårt varumärke A-direkt) vann en markanvisning tillsammans med Acasa Bostad. Nu står vårt passivhus med bärande konstruktion och fasad i trä i princip färdigt för inflytt i de 26 bostadsrätterna och restaurangen i bottenplan. Vill du ha en guidad visning under ditt besök av Vallastaden och höra vår berättelse om utmaningen att vara byggherre och arkitekt i samma projekt?
Hör av dig till info@a-gruppen.se

 

Välkommen till Illustrationen 6.