Brf Arkitekten 11 – Ett hållbart projekt för framtiden
25
FEB

Skiss fasad med solpaneler

Vårt mål när vi ritade Brf Arkitekten 11 var att skapa en boendestruktur som minskar förbrukningen av energi, utstrålar hållbarhet och skapar utrymme för människor att mötas. Vår förhoppning är att det här projektet ska ge spännande lägenheter för de boende, samt även visa vägen in i framtiden när det gäller bostadsutformning.

Brf Arkitekten 11 byggs för framtiden. Byggnaden har en stomme av trä som ger ett naturligt inomhusklimat, samtidigt som det minskar koldioxidpåverkan. Fönster, dörrar och väggar av högsta kvalitet håller nere energiförbrukningen, dessutom återvinns värmen från ventilationen. På den södra fasaden finns solceller integrerade som bidrar med el och ger byggnaden ett spännande uttryck. “Vi valde att låta solcellerna vara synliga, så man förstår kretsloppstänket även när man passerar byggnaden eller när man är på väg hem”. Att återvinna energi från solen är något fint som man som boende ska vara stolt över.

Våra arkitekter har ritat 16 etagelägenheter som idag är Brf Arkitekten 11, beläget i Vallastaden, består av 16 lägenheter och en lokal. Lägenheternas smarta planlösning utnyttjar varje yta, de minsta lägenheterna är 36 m2 och de största 104 m2. Den dubbla takhöjden ger en känsla av rymd och ett naturligt ljusinsläpp. Lägenheterna på översta våningen har även takfönster med utsikt mot himlen.

Under sina 7 år hos oss på A-arkitekter har Torvald Ersson varit delaktig i många olika projekt, stora som små – bland annat Brf Arkitekten 11. “Hållbarhet är en inspirerande och utmanande aspekt att ta hänsyn till i arbetsprocessen” berättar Torvald. “Jag tror att det stora intresset för etagelägenheterna beror på att vi lyckats skapa en unik produkt som många tycker är spännande”. Natalie Englander, projektets ansvariga mäklare på Magnusson Mäkleri, instämmer: “Intresset för de innovativa lägenheterna i Brf Arkitekten 11 var stort. Lägenheterna tog slut på ovanligt kort tid – fantastiskt roligt” avslutar Natalie.

 

Läs mer om Brf Arkitekten 11 här: https://brfarkitekten11.se